دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 126 KB
تعداد صفحات : 48
بازدیدها : 216
برچسبها : تحقیق خودپندازه فرزند والدین نگرش
مبلغ : 4000 تومان
خرید این فایلتحقیق دانلودی بررسی تاثیر نگرش والدین بر روی خود پنداره فرزندان دختر شهر سرعین در سال تحصیلی 92-91
هدف از این پایان نامه بررسی نگرش ترتیبی والدین بر روی خود پنداری فرزندان دختر است . جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش شامل تمامی کودکان دختر دبستانی شهر سرعین بوده که در سال تحصیلی 92-91 مشغول به تحصیل بودند و همچنین والدینی که فرزندان دختر دبستان دارند. نمونه به لحاظ حجم جامعه شامل 90 کودک دختر و والدین آنها می باشد. با توجه به وسیع بودن جامعه تحت مطالعه از روش تصادفی ساده استفاده شد. به منظور گردآوری اطلاعات از ابزارهای آزمون خود پنداری کارل راجرز و آزمون نگرش سنج کوپر اسمیت استفاده شده است .نتایج بدست آمد بین خود پنداری کودکان و نگرش های مادران همبستگی معناداری وجود دارد به طوری که با بالا رفتن نمرات نگرش های مادران خودپنداری کودکان بالا رفته است .در بررسی فرضیه والدینی که نگرشهای تربیتی هماهنگ تری دارند کودکان دخترشان خودپنداره قویتری دارند. بدست آمد بین خود پنداری کودکان و نگرش های مادران همبستگی معناداری وجود دارد بطوری که با بالا رفتن نمرات نگرش های مادران خودپنداری کودکان بالا رفته است .یعنی والدینی که نگرشهای تربیتی هماهنگتری دارند کودکان دخترشان خودپنداره قویتری دارند.
مقدمه
نگرش یک حالت عصبی و روانی آمادگی است که از طریق تجربه سازمان یافته و تاثیری هدایتی یا پویا بر پاسخ های خود در برابر کلیه اشیا یا موقعیت هایی که به آن مربوط می شود دارد. پندار هر کس نسبت به خود تعیین کننده سرنوشت فردی و اجتماعی و به طور کلی زندگی اوست خودپنداره اساس ارزیابی خویشتن و عالم و آدم است.همه ما بعنوان افراد بشر دارای این احتیاج اساسی هستیم که خود را به عنوان فرد مستقل و واحد بشناسیم. خودشناسی اساسی احتیاجات بشری است.دوره های رشد آدمی دارای فراز و نشیب های فراوانی است اما در این میان مرحله کودکی منحصر به فرد است زیرا برای عبور از مرحله ی کودکی به مرحله ی جوانی بایستی از صخره های لغزان نوجوانی گذشت تحولات گوناگون در این مرحله حاکی از حساسیت آن است. کودکی دوران رشد و تکامل جسمانی، فکری، عاطفی، معنوی و اجتماعی است.در کودکی هویت خود رشد می یابد و با توانایی شناختی جدیدی که پیدا می کنند، هویت خود را جستجو می کند. در نتیجه ممکن است آنها بیشتر حساس شوند که دیگران آنها را چگونه تصور می کنند. باید با تغییرات رشدی که با خود پنداری ارتباط دارد توجه شود. زیرا بعضی کودکان در این سن ممکن است سرنوشت یا زندگی خود را منفی ببیند یکی از کارهایی که می توان برای آنها انجام داد هویت یا بی مثبت است. بخصوص تفکر ذهنی کودک را باید کاملاً بررسی کرد. زیرا در این دوره کودک قبل از هر گونه تغییری ظاهری از درون تغییر می یابد. به طور کلی مجموعه عوامل متعددی و پیچیده ای دست اندر کار شخصیت کودک و نوجوان اند. شخصیت آدمی به گستردگی و ژرفای اقیانوس بیکران است که تمامی حیات پر ملاتم او را در سیطره خود می گیرد و بنام نیروی اراده سرنوشت و تقدیر وی را رقم می زند. گاهی شخص را بر تارک آرزوهایش نشاند و گاهی به قعر مذلتش می کشاند و سعادت و شور بختی هر فرد را که در رابطه ای تنگاتنگ با چگونگی بهره گیری از قدرت لایزال الهی دارد، پی ریزی می کند. همین مجموعه ترس ها و اضطراب ها، وسواس ها، تردیده ها، کینه ها، خشم ها، هیجانات، ترفندها، احساس حقارت هاست که زندگی را به کاممان تلخ می کند. در فصل های بعدی به اثرات هماهنگی نگرشهای تربیتی والدین بر خود پنداری کودکان دختر پرداخته شده است امید است نتایج این پژوهش های مشابه روشنگر و راهگشای تبعات و تفحص های آتی گردد و به حول و قوه الهی زمینه ای ایجاد گردد تا نوجوان و جوانان این امت به ارزیابی درستی از امکانات و استعدادها و محدودیتهای خویش برسند و نردبان تکاملی حیات نفسانی را به نحو احسن کنند و شیوه های درست زندگی کردن را تجربه کنند نه زنده ماندن را.
الف) اگر والدین به کارهای توجه و علاقه نشان دهند بچه ها خوشحالتر شده و بهتر رفتار می کند. ب) والدین که به گوش کردن درباره مهمانی ها و تفریحات فرزندانشان علاقه نشان می دهند به رشد صحیح بچه ها کمک می کنند. ج) اگر پدر و مادر با بچه هایشان شوخی و بازی کنند بچه ها بیشتر تمایل پیدا می کنند که حرف ها و نصحیتهای آنها را بپذیرند. د) وقتی شما با فرزندانتان در انجام کارها همکاری می کنید آنها نسبت به شما احساس نزدیکی بیشتری کرده و می توانند به راحتی با شما حرف بزنند. هـ ) بچه ها باید در برنامه ریزی های خانوادگی حق اظهار نظر داشته باشند.
الف) بعضی بچه ها خیلی بد هستند و باید طور تربیت شوند که از بزرگسالان بترسند.- یک پدر و مادر آگاه خیلی به بچه ها یاد می دهند چه کسی رئیس خانواده است. بعضی وقتها لازم است که والدین خواسته های فرزندانشان را برآورده نسازند....
خرید و دانلود آنی فایل