تحقیق راهنمایی و نظارت آموزشی

تحقیق راهنمایی و نظارت آموزشی تحقیق راهنمایی و نظارت آموزشی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 30 KB

تعداد صفحات : 44

بازدیدها : 305

برچسبها : راهنمای آموزشی نظارت آموزشی

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی بررسی راهنمایی و نظارت آموزشی

تحقیق راهنمایی و نظارت آموزشی

تعریف نظارت آموزشی

یکی از اسرار نهفته برای افراد خارج از حرفه تعلیم و تربیت و تا حدی در میان خود این حرفه، وجود کارکنانی تحت عنوان ناظر آموزشی یا راهنمای تعلیماتی در مدرسه است.

والدین و گاهی معلمان اعتراف می کنند که از وجود چنین متخصصانی در نظام آموزش و پرورش کشور بی اطلاع هستند. اگر چه افراد عامی نیز می دانند که در مدارس کارکنان متعددی نظیر سرایدار، دفتردار، آبدارچی و مشاور وجود دارند، اما در واقع تصور آنها از کارکنان مدرسه، معلمان کلاسها و مدیر مدرسه است. اگر از افراد جامعه خواسته شود که یک راهنمای تعلیماتی مدرسه را معرفی کنند، احتمالاً به مدیر مدرسه، که ممکن است خودش یگانه راهنمای آموزشی باشد، اشاره می کنند و یا ممکن است به رئیس ناحیه که نقش محدودی در امر نظارت آموزشی دارد اشاره نمایند.

با توجه به حضور فعالانه راهنمایان آموزشی در مدارس و نواحی سراسر کشور، با کمال تعجب مشاهده می شود که نقش آنها به درستی تعریف نشده است. بخشهای بازرگانی و صنعت این مشکل را ندارند. موقعیت ناظران بازرگانی یا صنعتی بسیار برجسته و در ساختار مدیریتی سازمان به خوبی تعریف شده است. اما راهنمایان آموزشی ممکن است به عنوان بخشی از ساختار مدیریتی مدرسه باشند یا نباشند و این مسأله در میان متخصصان نظارت آموزشی مورد بحث و مجادله است.

راهنمایان آموزشی چه کسانی هستند

معنای قدیمی نظارت عبارت از بررسی کار دیگران است. بنابراین هر مدیر اجرایی به خودی خود یک ناظر آموزشی است. اگر مفهوم نظارت آموزشی را به مدیریت نیروی انسانی و کارکنان محدود کنیم، بنابراین مدیر اجرایی حتماً همان راهنمای آموزشی است و اگر نظارت آموزشی را در گستر وسیعتر وسیله بهبود برنامه درسی و آموزش ببینیم

نمی توانیم بگوییم هر مدیر اجرایی یک ناظر آموزشی است.

اگرچه از نظر منطقی هر کارمند اداری مدرسه که در بهبود برنامه درسی و آموزش کمک کند، یک ناظر آموزشی است، اما در عمل بعضی افراد در مدرسه وظیفه مدیریت نیروی انسانی را دارند، در حالی که بعضی دیگر به عنوان مسؤول بهبود برنامه درسی و آموزش انتخاب می شوند. ...

رهبری در رشد کارکنان

کمک به معلمان برای طراحی آموزشی و تدریس

به زبان ساده بگوییم، هر مؤسسه تربیت معلم می تواند صرفا مقدمات آموزش و معلمی را نشان دهد و زمینه بسیار ابتدایی برای تمرین معلمی و نمایش مهارتهای تدریس فراهم کند. در حالی که این مهارت ها باید بر اثر تجربه واقعی معلمی پالایش شوند. کلیه معلمان بدون در نظر گرفتن سابقه تدریس می توانند مهارتهای جدید را فرا گیرند و مهارتهای قبلی را بهبود بخشند و این جان کلام و منظور اصلی این کتاب است. هر سال که از تدریس بگذرد دانش فرد نسبت به فرایند آموزش بیشتر می شود و به طور دایم راههای جدید و بهتری برای تدریس پیدا می کند. وظیفه راهنمای آموزشی کمک به معلمان است تا با شیوه های جدید آموزش و تدریس و با نحوه پیشرفت و بهبود مهارتهای تدریس آشنا شوند.

هر راهنمای آموزشی آگاه میزان قدرت طراحی و درجه کارایی و مهارتهای معلمانی را که قرار است، تحت نظارت وی راهنمایی شوند خوب می داند. به طور مثال راهنمایان آموزشی گاهی با معلمانی رو به رو می شوند که هیچ طرح درس مکتوبی ندارند، اما با توجه به پیچیدگیهای آموزش و پرورش امروز، مطمئناً از معلم انتظار می رود که طرح مکتوبی تنظیم کند و آن را ارائه دهد.

راهنمایان آموزشی باید ضمن اینکه انواع طرحهای پیشنهادی معلمان را مشاهده می کنند، درباره مسأله طراحی بررسی مداومی را شروع کنند و در حین مشخص نمودن نقاط ضعف طراحی، با افراد یا گروهها کار کنند و راههای بهتر انجام این کار اساسی را توصیه نمایند.

عناوین اصلی تحقیق

بخش اول ماهیت و نقش راهنمای آموزشی

بخش دوم رهبری در رشد کارکنان

بخش سوم نظارت و رشد کارکنان

بخش چهارم سبکهای مستقیم و غیر مستقیم نظارت

بخش پنجم مسئولیت های حرفه ای ناظر آموزشی

بخش ششم کاربرد نظریه مدیریت علمی در نظارت و راهنمایی آموزشی

منابع تحقیق

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید