دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 28 KB
تعداد صفحات : 26
بازدیدها : 681
برچسبها : اختلالات شخصیت نوجوانی مبانی نظری
مبلغ : 18000 تومان
خرید این فایلمعرفی مبانی نظری اختلالات شخصیتی و نوجوانی (فصل دوم پایان نامه)
بخشهایی از متن پیشینه نظری
نوجوانی به دوره ای اطلاق می شود که دوره ای انتقالی میان کودکی و بزرگسالی است. این دوره ابتدا با اجباری شدن آموزش رسمی، توسعه صنایع و رهایی کودکان و نوجوانان از کار کردن در مزارع و کارخانجات رسمیت یافت و در قرن بیستم در کشورهای صنعتی اهمیت ویژه ای پیدا کرد. مفهوم نوجوانی و تجارب مربوط به آن در فرهنگ های مختلف شکل های متفاوتی دارد. مثلا در جوامع دور افتاده ورود به بزرگسالی با تشریفات خاص و گاهی دردناک همراه است.
مرحله نوجوانی دوره ای است که در آن فرد، دارای جنبه های افراطی و اغراق آمیز در سلوک و رفتار خود می باشد و از مشخصات آن طوفان و فشار هیجانی است. ابتدا این تغییرات را جسمانی می دانستند ولی به تدریج روشن شد که رفتار دوره بلوغ بیش از آنکه ناشی از تغییرات جسمانی باشد تحت تاثیر عوامل محیطی قرار دارد. ...
تعریف دیگری نیز از نوجوانی به عنوان یک دوره بحرانی معمول شده است که حاصل تحقیق های استرن و سایر روانشاسان آلمانی است. به نظر آنان، نوجوانی زمان کشف و آگاهی از ارزش های فرهنگی و معنوی است. به دلیل عدم تکامل شخصیتی و عدم تکامل شکل گیری نگرش شخصی نوجوان نسبت به زندگی، کشمکش ها و تعارض های ناشی از این آگاهی، دوره و حالتی منقلب و بحرانی را برای نوجوان به وجود می آورد...
چگونه می توان کسانی را که همواره نسبت به دیگران به دیده سوءظن می نگرند و یا به تمام محرک های محیطی بی اراده و بدون مقاومت پاسخ می دهند، یا بی دلیل به همه کس حتی به افراد نزدیک و صمیمی خوددروغ می گویند و یا در کمال بی نیازی حقه بازی و کلاهبرداری می کنند، را توصیف کرد. این افراد درک صحیحی از واقعیت داشته، دچار ترسهای بی دلیل و اضطراب دائمی نیستند و از دردهای خیالی و یا حتی واقعی که علت آنها روانی- فیزیولوژیایی است رنج می نمی برند. با این وجود آنها از نظر دیگران ممکن است عجیب، غیر معمول و مغایر با اصول اخلاقی باشند.
مقصود از اختلالات شخصیت، الگوهایی از رفتار غیر انطباقی است. هنگامی که ویژگی های شخصیت چنان انعطاف ناپذیر و غیر انطباقی شوند که کارکرد خود را به میزان چشمگیری مختل کنند، در این صورت به اختلالهای شخصیت تبدیل می شوند. اختلالات شخصیت در واقع شیوه های نارسا و نامناسبی برای حل مسأله و کنار آمدن با فشار روانی هستند. که اغلب در اوایل نوجوانی بروز می کنند و در سراسر بزرگسالی ادامه می یابند.
برخلاف مبتلایان به اختلالات عاطفی یا اضطرابی افراد مبتلا به اختلالات شخصیت معمولا ناراحتی یا اضطرابی احساس نمی کنند. انگیزشی برای تغییر رفتار خود نشان نمی دهند و برخلاف افراد اسکینزوفرنیایی تماس خود را با واقعیت از دست نمی دهند و نابسامانی چشمگیری در رفتارشان مشاهده نمی شود.
فهرست مطالب پیشینه نظری
تاریخچه نوجوانی
نوجوانی
نوجوان و خانواده
طبقه بندی مشکلات نوجوانان
بزهکاری
اختلالات شخصیت
عوامل سرشتی، خانوادگی و محیطی
اختلال شخصیت دوری گزین (اجتنابی)
اختلال شخصیت وابسته
اختلال شخصیت وسواسی
اختلال شخصیت انفعالی- پرخاشگر
خلاصه پژوهش
منابع
خرید و دانلود آنی فایل