مبانی نظری تاثیر هم ردیفی استراتژی کلی و مدیریت منابع انسانی بر عملکرد سازمان

مبانی نظری تاثیر هم ردیفی استراتژی کلی و مدیریت منابع انسانی بر عملکرد سازمان مبانی نظری تاثیر هم ردیفی استراتژی کلی و مدیریت منابع انسانی بر عملکرد سازمان

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 133 KB

تعداد صفحات : 81

بازدیدها : 463

برچسبها : مدیریت استراتژیک مدیریت منابع انسانی هم ردیفی عملکرد سازمان

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری تاثیر هم ردیفی استراتژی مدیریت منابع انسانی و استراتژی کلی بر عملکرد سازمان

مبانی نظری تاثیر هم ردیفی استراتژی مدیریت منابع انسانی و استراتژی کلی بر عملکرد سازمان

مدیریت استراتژیک منابع انسانی

مفهوم مدیریت استراتژیک منابع انسانی (SHRM) اندکی پس از توسعه مفهوم مدیریت منابع انسانی (HRM) در امریکا و در اواخر دهه 1960 و اوایل دهه 1970 مطرح گردید. مفهوم HRM ابتدا در کارهای آکادمیک در ایالات متحده در دهه 1960 و 1970 توسعه می یابد، و از آن زمان به بعد این مفهوم در جهان کسب و کار به صورت فزاینده ای به کار گرفته شده است.

در ادبیات منابع انسانی، معنی مشخص، روشن و یکسانی از مفهوم HRM کمتر وجود دارد. نویسندگان گوناگون تعاریف متفاوتی از HRM بیان کرده اند و یا در تحقیقات خود به کار گرفته اند. بسیاری از محققان تلاش نموده اند تا حوزه های گوناگونی که همگی تحت عنوان HRM قرار می گیرند را طبقه بندی نمایند. به عنوان مثال در یکی از متون کلاسیک منابع انسانی، HRM بر اساس نوعی طبقه بندی 4 گانه تشریح گردیده است. شامل: تاثیرات کارکنان ، جریان منابع انسانی ، سیستم های پاداش ، و سیستم های کار.

عده ای دیگر HRM را در حوزه های جداگانه ای طبقه بندی می نمایند. از جمله دسته بندی وظایف HRM در 4 حوزه کسب، نگهداری، انگیزش و توسعه منابع انسانی. عده ای دیگر نیز HRM را به عنوان زنجیره به هم پیوسته ای از فعالیت ها معرفی نموده اند. نظیر چرخه پنج مرحله ای از مدیریت منابع انسانی شامل انتخاب، عملکرد، ارزیابی آن، پاداش و توسعه.

در ایالات متحده جایی که مفهوم HRM در آن توسعه می یابد، عقیده گسترده ای مبنی بر این وجود داشته است که HRM متغیر وابسته ای است که در یک رابطه دو جانبه تحت تاثیر متغیر مستقل استراتژی سازمان قرار دارد. Miller می گوید: "تمام حوزه های مرتبط با مدیریت منابع انسانی، حوزه های پشتیبانی کننده اند. در مدیریت منابع انسانی احتمالا با استراتژی های سطح کسب و کار و یا عملیاتی مواجه می باشیم و HRM نمی تواند بدون توجه به موارد مرتبط با بنگاه و یا در محیطی مجرد مفهوم سازی شود، به عبارت دیگر، در گفتمانی استراتژیک HRM می باید پیروی کند از، و مبتنی باشد بر استراتژی کسب و کار سازمان." در این بین وظیفه اساسی و حیاتی مدیریت هماهنگ سازی و انطباق ساختار رسمی و سیستم های منابع انسانی است تا این سیستم ها بتوانند اهداف استراتژیک سازمان را پشتیبانی نمایند و پیش برانند. ...

هم ردیفی

مفهوم هم ردیفی نشات گرفته از مدل اکولوژی جمعیت در تئوری اقتضایی است. این مفهوم، یکی از مفاهیم اساسی در توسعه تئوری های سطح میانی در بسیاری از حوزه های رشته مدیریت بوده است. به ویژه در رشته های تئوری مدیریت و مدیریت استراتژیک، این مفهوم واجد یک نقش زیربنایی در به کارگیری مفهوم اقتضا در تحقیقات مرتبط با پیوند ساختار-تکنولوژی، سبک های رهبری، هماهنگی محیط-سازمان و فرموله نمودن استراتژی های کسب و کار داشته است.

با این حال، مفهوم هم ردیفی اگرچه در شاخه های گوناگون علوم اجتماعی به کار گرفته شده است، اما به شایستگی و کفایت تعریف نشده است. وَن دِ وِن (1979)، در مرور و بازخوانی کتاب آلدریچ (1979)، بیان می نماید: "حداقل چهار معنی مختلف از هم ردیفی وجود دارد، که هر کدام از این معانی می تواند متفاوت از سایرین ماهیت ارتباط میان سازمان و محیط را دگرگون سازد. بنابراین قبل از هر اقدام پژوهشی تعریف دقیق این مفهوم از اهمیت اساسی برخوردار است. ...

همردیفی در مدیریت استراتژیک

همردیفی به چهار دلیل همواره مفهومی بنیادین و اساسی در مدیریت استراتژیک بوده است. نخست آنکه، رشته سیاست های کسب و کار (از نخستین پارادایم های مدیریت استراتژیک)، برآمده از مفاهیم جورسازی ، و همسویی میان منابع سازمانی با فرصت ها و تهدید های محیطی بوده است. نقش بنیادین و زیربنایی هم ردیفی به خوبی در بیان اندر,s برجسته گردیده است.

توانایی شناخت چهار جزء استراتژی - (1) فرصت های بازار، (2) شایستگی های شرکت، (3) ارزش ها ی کارکنان، و (3) پذیرش تعهد نسبت به بخش های گوناگون جامعه- هیچ کدام قابل مقایسه با هنر هماهنگ نمودن به کارگیری این اجزا، در داخل گزینه ای نهایی از اهداف نیست." بنابراین مفهوم سازی در مدیریت استراتژیک همواره بر نیاز به جور سازی و همردیف نمودن اجزا گوناگون مرتبط با استراتژی تاکید می نموده است.

دوم آنکه، در پژوهش هایی که اخیرا توسط محققین حوزه مدیریت استراتژیک صورت گرفته است، ایشان از مفاهیم و روش های تحقیق سایر رشته های مرتبط بهره گرفته اند. به ویژه سه رشته اقتصاد سازمان صنعتی پورتر (1981) ، رفتار اداری سایمون (1981)، و بازاریابی گادیک (1981)، به عنوان سه رشته بسیار مرتبط با حوزه مدیریت استراتژیک شناخته شده اند. و به این دلیل که هم ردیفی ، مفهومی غالب در این سه رشته مادر بوده است، به ویژه در اقتصاد سازمان صنعتی و رفتار ادرای، در رشته مدیریت استراتژیک نیز به عنوان مفروضه ای اساسی مطرح گردیده است.

سوم، به دنبال مطرح شدن ایده پژوهش های تجربی مبتنی بر تئوری اقتضایی ، در مدیریت استراتژیک توسط هافر (1975)، بسیاری از مطالعات چه به صورت ضمنی و چه به صورت مستقیم، مفهوم هم ردیفی را در مطالعات خویش به کار گرفتند. مطالعات پژوهش های حوزه مدیریت استراتژیک، در مطالعات خود، نقش عوامل گوناگون اقتضایی را بر تدوین و فرموله نمودن استراتژی جستجو می نمودند. اغلب مطالعات و پژوهش های مبتنی بر تئوری اقتضایی نیز به صورت عمومی مفهوم هم ردیفی را برحسب روابط دو متغیره جستجو می نمودند. اما دیدگاه های جدیدتر دست یابی به انسجام و هماهنگی را میان مجموعه ای بزرگتر از عناصر را مورد بحث قرار داده اند. ...

مدیریت استراتژیک منابع انسانی

مقدمه

مفهوم سازی مدیریت استراتژیک منابع انسانی

تعریف مدیریت استراتژیک منابع انسانی

تئوری های مدیریت استراتژیک منابع انسانی

نقش و اهمیت تئوری در مدیریت استراتژیک منابع انسانی

مدل های استراتژیک مدیریت منابع انسانی

دیدگاه مبتنی بر منابع شرکت

دیدگاه رفتاری

دیدگاه سیستم های سایبرنتیک

تئوری هزینه های مبادله/ هزینه های نمایندگی

تئوری های غیر استراتژیک مدیریت منابع انسانی

دیدگاه قدرت/ وابستگی منابع

نهادگرایی

هم ردیفی

مفاهیم و رویکرد های عمومی هم ردیفی

دسته بندی ون دِون و درازین

رویکرد انتخابی

رویکرد تعاملی

رویکرد سیستمی

دسته بندی ونکاترامان

دسته بندی جویس، اسلوکام، و گلینو

جمع بندی

همردیفی در مدیریت استراتژیک

همردیفی در مدیریت استراتژیک منابع انسانی

تئوری های همردیفی در مدیریت استراتژیک منابع انسانی

رویکرد های همردیفی در مدیریت استراتژیک منابع انسانی

همردیفی در مدیریت منابع انسانی و عملکرد سازمان

مطالعات و پیشینه تحقیقات در رابطه هم ردیفی و عملکرد در مدیریت استراتژیک منابع انسانی

مدل شولرو جکسون در همردیفی

استراتژی های رقابتی با اقدامات مدیریت منابع انسانی

استراتژی های رقابتی

نوع شناسی اقدامات مدیریت منابع انسانی

فرضیه های الگوهای استراتژی- مدیریت منابع انسانی

مدل گسترده مفهومی تحقیق

جمع بندی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید