دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 857 KB
تعداد صفحات : 12
بازدیدها : 241
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلترجمه مقاله تجزیه تغییرات رقابتی در بازار برق هلند با استفاده از شاخص تغذیه باقی¬مانده
تجزیه تغییرات رقابتی در بازار برق هلند با استفاده از شاخص تغذیه باقیمانده
چکیده
ارزیابیتاثیرتعدادی ازرویدادها بصورت رقابتیدربازار برق عمده فروشیهلند در دوره زمانی 2006-2011را با استفاده از یک روشتجزیهبراساسشاخص تغذیه باقیمانده ارائه میکنیم. رویدادهایادغام بازارنظارتی،رویدادها سطح-شرکت، و تغییرات درسطح تقاضای باقی مانده را تشخیص میدهیم. نتیجه میگیریم که معیارهای اتصال بازاربهمنظور بهبودرقابتموثر بوده است، اما آن تغییراتدر تقاضای باقیماندهبه همان اندازه مهم باقی مانده است. رویدادهایسطح-شرکتتنها اثر جزئیبر شدترقابت داشته است.
واژگانکلیدی
بازار برق، رقابت، تنظیم، شاخص تغذیه باقیمانده.
چکیده
ارزیابی تاثیر تعدادی از رویدادها بصورت رقابتی در بازار برق عمده فروشی هلند در دوره زمانی 2006-2011 را با استفاده از یک روش تجزیه براساس شاخص تغذیه باقیمانده ارائه میکنیم. رویدادهای ادغام بازار نظارتی، رویدادها سطح-شرکت، و تغییرات در سطح تقاضای باقی مانده را تشخیص میدهیم. نتیجه میگیریم که معیارهای اتصال بازار بهمنظور بهبود رقابت موثر بوده است، اما آن تغییرات در تقاضای باقیمانده به همان اندازه مهم باقی مانده است. رویدادهای سطح-شرکت تنها اثر جزئی بر شدت رقابت داشته است.
واژگان کلیدی
بازار برق، رقابت، تنظیم، شاخص تغذیه باقیمانده.
بطور کلی شدت رقابت در بازارها بخاطر تغییر شرایط رقابتی که ممکن است در طول زمان رخ دهد ثابت نیست. شرکتها ممکن است بیشتر توان بازار را بهعنوان مثال با افزایش ناهمگونی تولیداتشان، افزایش هزینههای سوئیچینگ مصرفکننده یا یکیکردن (ادغام) یا مالکیت شرکتها بگیرند. توان بازار هم ممکن است در نتیجهی سرمایهگذاری در ظرفیت اضافی توسط شرکتها یا تغییرات در سطح تقاضا تغییر یابد. علاوه براین، در برخی از بازارها، دولتها اقداماتی را اتخاذ میکنند که باعث ادغام بازارهای منطقهای بصورت بازارهای جغرافیایی بزرگتر میشود، که ممکن است تعداد رقبا را افزایش دهد و از اینرو قدرت بازار کاهش مییابد ( فارل و شاپیرو، 1990). اثر خالص نهایی این تأثیرات نحوه تکامل رقابت را تعیین میکند.
به منظور درک بهتر ایجاد رقابت در طول زمان، نخست باید سهم نسبی عوامل موثر بر شرایط رقابتی آنالیز شود. در این مقاله یک روش برای این آنالیز تجزیه ایجاد میکنیم و آن را برای بازار برق (عمده فروشی) هلند اعمال میکنیم. در این بازار، تمرکز ما بر دوره زمانی 2006-2011 است، زیرا تعدادی از رویدادها در این دوره رخ داده است. پیشنهاد ما ارزیابی قدرت نسبی چندین اثر بر رقابت در این بازار از طریق یک روش تجزیه براساس شاخص تغذیه باقیمانده (RSI) است. RSI بطور گستردهای بهعنوان معیار مناسبی برای قدرت بازار بالقوه در بازارهای برق در نظر گرفته میشود (برگمن، 2006؛ گیانفردا و گروسی، 2012؛ شفرین 2012؛ سوئیناند و همکاران، 2008؛ توومی و همکاران، 2005). میتوان نشان داد که RSI مربوط به شاخص لرنر است که بطور خیلی مستقیم راندمان تخصیصی را اندازهگیری میکند (نیوبری، 2009). با اینحال، نمیتوان شاخص لرنر را بطور مستقیم به عواملی تجزیه کرد که در توسعه آن سهیم بودهاند همانطورکهدر مورد RSI نقش داشته است. RSI یک شرکت برابر است با نسبت مجموع ظرفیت تغذیه باقیمانده در بازار پس از کسر کردن ظرفیت شرکت، نسبت به تقاضای کل. اگر RSI یک شرکت کمتر از 1 باشد، لازم است تا شرکت تقاضا را تامین کند، که آن را تبدیل به یک بازیکن محوری میکند.
مقالهی ما مربوط به مطالعاتی است که از شاخصهای ساختاری برای آنالیز تاثیر عوامل خاص بر رقابت استفاده میکند. بسیاری از این پژوهشها پیشرونده هستند، که سناریوها را در رویدادهای بیرونی فرمولبندی میکنند. بهعنوان مثال، کوپر و همکاران نحوه تاثیر افزایش مورد انتظار در ظرفیت انتقال برون مرزی بر تغییر شاخص هرفینداهل- هیرشمن و RSI را برآورد میکنند. به باور ما، مقالهی ما برای اولین بار است که جنبهی عقبرونده بار بر رقابت در بازارهای برق با ارزیابی تاثیر همهی رویدادهای مهم گذشته بر رقابت از طریق برآورد توسعهی RSI در تعدادی از شرایط غیر مرسوم بکار میبرد.
با استفاده از دادههای ساعتی، میتوانیم چگونگی وقوع رویدادهای مختلف RSI در بازار برق هلندی را در طول دوره 2006-2011 تعیین کنیم. دادهها مربوط به سطوح تولید، ظرفیتها و هزینههای حاشیهای تمام واحدهای تولید متمرکز هستند (NMa، 2007). پس از تعیین مرتبه ارزش ساعتی، قادر به تعیین نیروگاه سیستم مرزی هستیم، یعنی نیروگاهی با بالاترین هزینههای مرزی که برای تولید مقدار برق مورد تقاضا توسط مشترکین برق لازم است. برای شرکتی که دارای نیروگاه سیستم مرزی است، RSI را محاسبه میکنیم، که آن را RSI بازار مینامیم. سپس، تعیین میکنیم که اگر رویدادها خاص رخ ندهد این RSI بازار چگونه تغییر خواهد کرد. سه نوع از رویدادها را تعریف میکنیم: رویدادهای ادغام بازار، رویدادهای سطح-شرکت و تغییرات در سطح تقاضای باقیمانده. رویدادهای ادغام شرکت شامل توسعههای فیزیکی ظرفیتهای بین مرزی، اتصال و خالصسازی بازار است. رویدادهای سطح-شرکت متشکل از ترکیبکنندهها و اکتسابها و همچنین تغییرات در مجموعه نیروگاه شرکتهای تشکیل شده است. رویدادهای تقاضا، نه تنها تقاضای مجموع خانگی را شامل میشود، بلکه تغذیه واحدهای تولید غیرمتمرکز را نیز در برمیگیرد. آنالیز برای ساعات فوق پیک انجام شده است، زیرا در این ساعات توان بازار ایفای نقش میکند (بورنشتاین و همکاران، 2002). ساعتهای فوق پیک از 10 صبح تا 7 بعد از ظهر در طول روزهای کاری تعریف میشوند.
با حفظ همهی چیزهای دیگر بصورت برابر، در مییابیم که اثر رویدادهای ادغام بازار بر RSI بازار برق هلند حدودا پنج برابر (در شرایط مطلق) بزرگتر از تاثیر رویدادهای سطح-شرکت بود. علاوه بر این، به این نتیجه رسیدیم که یکی دیگر از عوامل مهم در پشت رقابت، کاهش تقاضای باقیمانده بود، که تا حدودی ناشی از رشد تولید غیرمتمرکز بود.
ساختار مقاله به شرح زیر است. بخش 2 بازار برق اروپا را تشریح میکند. بخش 3 رویکرد تئوری را ارائه میکند، در حالیکه بخش 4 به تشریح رویدادهایی که در بازار برق هلند رخ داده است میپردازد. بخش 5 نتایج را ارائه میکند، در حالیکه نتیجهگیری در بخش 6 ارائه میشود.
خرید و دانلود آنی فایل