مبانی و پیشینه نظری تاب آوری (فصل دو)

مبانی و پیشینه نظری تاب آوری (فصل دو) مبانی و پیشینه نظری تاب آوری (فصل دو)

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 69 KB

تعداد صفحات : 47

بازدیدها : 543

برچسبها : مبانی نظری تاب آوری

مبلغ : 16000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش تاب آوری (فصل دو پایان نامه) در فرمت Word با منابع کامل

معرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهش تاب آوری (فصل دو پایان نامه) با رفرنس دهی و منابع درون متنی و پایانی فارسی و انگلیسی به شیوه APA با فرمت Word دارای 30 صفحه خالص مبانی و پیشینه نظری (به غیر از منابع)

بخشهایی از متن پیشینه نظری

مبانی نظری تاب آوری

از نظر تاریخی، علوم رفتاری و اجتماعی برای مطالعه انسان و رشد اجتماعی، یک رویکرد مشکل نگر را دنبال کرده اند. بالطبع این الگوی پژوهشی آسیب شناختی به مطالعه مشکلات، بیماری، ناسازگاری، عدم شایستگی، انحراف و غیره پرداخته است. همچنین این رویکرد بر شناسایی عوامل خطرزا تاکید داشته است، اما مشاهده کودکانی که در شرایط خطرزا رشد کرده اند و رفتار منحرف کننده و بیمار را نشان نداده اند، همچنین مطرح شدن مدل تبادلی اکولوژیک تحول انسان برمبنای درگیری فعال و پیشرو تطابق انسان با محیطش موجب تغییر علاقه مندی به انجام پژوهش در زمینه بررسی ویژگی ها، شرایط و موقعیت هایی گردید که به نظر می رسد پیامدهای منفی را تغییر داده و افراد را قادر می سازند تا فشار زاهای زندگی را در کنترل داشته باشند. اهمیت این شاخه از پژوهش در این است که اگر منابع فردی و محیطی شایستگی اجتماعی و سلامت مشخص شوند، بهتر می توان مداخلاتی را ابداع کرد که برایجاد و ارتقاء ویژگی های فردی و محیطی رشد سالم متمرکز باشند.

تعریف تاب آوری

گستردگی مفهوم تاب آوری ارائه تعریفی روشن از آن را دشوار نموده است. چنان که اصطلاح تاب آوری به صورت های مختلف و متنوعی تعریف شده است، توانایی سازگاری موفقیت آمیز در مقابل محیط در حال تغییر مقاومت و سرسختی در مقابل آسیب پذیری.

با وجود تعاریف متعدد در مورد تاب آوری، وجه اشتراک همه این توصیفات عبارت است از: توانایی بازگشت به حالت اولیه و سازگاری موفقیت آمیز علی رغم استرس زیاد و شرایط ناگوار.

گارمزی و ماستن نیز تاب آوری را یک فرایند توانایی با پیامد سازگاری موفقیت آمیز علی رغم شرایط تهدید کننده تعریف نموده اند.

در مجموع تاب آوری مفهومی روانشناختی است که توضیح می دهد که چگونه افراد با موقعیت های غیرمنتظره کنار می آیند. تاب آوری به معنای سرسختی در مقابل استرس، توانایی برگشت به حالت عادی، زنده ماندن و تلاش کردن در شرایط ناگوار است.

تأثیرات فرهنگی روی تاب آوری

همان گونه که با رشد بیولوژیکی، افراد مجهز به سیستم های سازگاری می شوند، رشد فرهنگی نیز تولید کننده مجموعه ای از سیستم های حمایتی است. بسیاری از فاکتور های حفاظتی ریشه در فرهنگ دارند. سنت های فرهنگی، آیین های مذهبی و انجمن های مختلف بی شک دامنه وسیعی از فاکتورهای محافظتی را برای افراد فراهم می آورند. نشان داده شده است که در میان گروه های اقلیت در یک جامعه، نیروی هویت قومی، نژادی یا مذهبی، می تواند این افراد را در برابر تجارب تبعیض آمیز، مقاوم سازد. علاوه بر این، فرایندها و عواملی که به عنوان ویژگی فردی قلمداد می شوند مثل مهارت های شناختی کافی، حساسیت های اجتماعی و عاطفی و توانایی خود تنظیمی ممکن است تحت تأثیر عوامل فرهنگی باشند. لازم به ذکر است که در مورد تأثیر این عوامل بر تاب آوری و چگونگی آن، نیاز به پژوهش های بیشتر همچنان احساس می شود.

فهرست مطالب مبانی و پیشینه نظری

مبانی نظری تاب آوری

تعریف تاب آوری

موج های پژوهش درباره تاب آوری

موج اول: تاب آوری فردی و عامل هایی که تفاوت ایجاد می کند

موج دوم: فرایند تاب آوری

ویژگی بافتی فرایندهای حفاظتی

ثبات و تغییر در سازگاری افراد تاب آور

تأثیرات فرهنگی روی تاب آوری

موج سوم: مداخله برای ایجاد تاب آوری

نیم رخ فرد تاب آور

شایستگی اجتماعی

مهارت های مشکل گشایی

استقلال

حس هدفمندی

اعتماد به نفس

احساس کفایت

احساس داشتن یک پایگاه ایمن

پیوند والدینی با تاب آوری از نظر کوون و همکاران

اعتماد به نفس با تاب آوری از نظر راتر

مؤلفه های تاب آوری از نظر ریچاردسون و وایت

مهارت های تطابقی با تاب آوری از نظر مگناس و همکاران

پیشینه پژوهشی در خصوص ارتباط متغیرهای تنظیم شناختی هیجان و تاب آوری

پیشینه پژوهشی در خصوص ارتباط متغیرهای تاب آوری و تکانشگری

منابع فارسی

Refrences

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید