مبانی نظری و پیشینه پژوهش تفکر انتقادی

مبانی نظری و پیشینه پژوهش تفکر انتقادی مبانی نظری و پیشینه پژوهش تفکر انتقادی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 44 KB

تعداد صفحات : 27

بازدیدها : 841

برچسبها : مبانی نظری تفکر انتقادی

مبلغ : 7500 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پابان نامه تفکر انتقادی

فایل دانلودی مبانی نظری و پیشینه پژوهش تفکر انتقادی - فصل دوم پایان نامه همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA و رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب در 27 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت docx

قسمتی از متن مبانی نظری و پیشینه

تفکر انتقادی

تفکر؛ نهایت چاره جویی انسان است. کیفیت آینده ما تماما به کیفیت تفکر ما بستگی دارد. این نکته هم در سطح فرد، هم در سطح جامعه و هم در سطح دنیا مصداق دارد. به طور کلی، تفکر قابلیتی است که فرد بتواند به وسیله ی آن مساله ای را حل کند و یا حقیقتی را درک نماید.

در ارتباط با تفکر، دیدگاه های مختلفی وجود دارد و متخصصین، هر یک نظرات خاصی در مورد چگونگی آن ارائه می دهند. برخی از این دیدگاه ها انواع مختلفی برای تفکر کرده اند که عبارتنند از: تفکر شهودی، تفکر تحلیلی، تفکر اخلاق و تفکر انتقادی. در پژوهش حاضر به بررسی تفکر انتقادی خواهیم پرداخت.

در بیست سال گذشته شاهد اقدامات اولیه ی جنبشی عظیم و نوین به حمایت گسترش خردورزی بوده ایم.این جنبش به تفکر انتقادی یا مهارت های تفکر نام گرفته است.

لغت انتقادی برگرفته از دو واژه ی یونانی kriticos به معنای قضاوت ظریف و باریک بینانه و kriticos به معنای استاندارد است. این واژه از لحاظ ریشه شناختی دارای معنای ضمنی قضاوت کردن و تشخیص بر اساس استاندارد هاست. در لغت نامه نیز واژه انتقادی critical به این صورت تعریف شده است قضاوت و تجزیه و تحلیل دقیق استو در توضیح آمده است و واژه ی انتقادی در مفهوم خاص آن به معنای تلاش در رسیدن به ارزیابی مزایا و معایب است.

یک ادعای بدون اختلاف آن است که تفکر انتقادی مستلزم آگاهی از اندیشیدن خود (تفکر فرد درباره ی چگونه اندیشیدن خود) و تعمق در تفکر نسبت به خود و دیگران به عنوان یک هدف شناختی محسوب می گردد.. در ساده ترین تعریف، تفکر انتقادی را می توان توانایی فکر کردن به شیوه ای روشن و منطقی دانست. تفکر انتقادی به معنای مجادله یا انتقاد نسبت به دیگران نیست. بلکه نوعی مهارت است که به ما کمک می کند تا به کمک فراگیری دانش، نظریه های خود را بهبود بخشیده و به استدلال های قوی دست یابیم. شامل: تامل روی معنای عبارات، بررسی شواهد و استدلال های ارائه شده و قضاوت راجب واقعیت ها است. اساس تفکر انتقادی را ارزش های عقلانی تشکیل می دهند؛ ارزش هایی همچون: تیزبینی، دقت، مدلل بودن، تمامیت و بی طرفی را دارا است.

...

مهارت ها و تمایلات تفکر انتقادی

هالپرن تفکر انتقادی را استفاده از مهارت ها یا استراتژی های شناختی می داند که احتمال پیامد مطلوب را افزایش می دهد. تفکر انتقادی تفکری است هدف مدار، منطقی و جهت دار که در حل مسأله و شکل دادن استنتاج ها، پیش بینی احتمال ها و تصمیم گیری مورد استفاده قرار می گیرد. او تفکر انتقادی را هم چنین در برگیرنده ارزیابی فرآیند تفکر می داند و انیس ، پل، ولیپمن معتقدند که حداقل دو عنصر در تفکر انتقادی اساسی است. اولین عنصر بررسی و ارزیابی دلایلی است. که مستلزم مهارت های لازم برای درک درست، و ارزیابی دلایل وادعاها است. عنصر دیگر روحیه انتقادی است که شامل آمادگی ها، نگرش ها خصوصیات ذهنی و صفات شخصی است. بنابراین تفکر انتقادی دارای مهارت ها و توانایی هایی است. مهارت های آن عبارتند از: تحلیل گری، استدلال، تبیین و توجیه، ارزیابی، خود تنظیمی، و تفسیر است. با استفاده از این مهارت ها، به طبقه بندی معانی مختلف می پردازیم. شایستگی تجارب و اظهارات را ارزیابی کرده و سپس مفاهیم و استدلال ها و دلیل ها را توصیف و تبیین می کنیم. تبیین ها با توجه به یافت انجام می شود و افراد با تفکر انتقادی از طریق خود نظم دهی به کنترل فعالیت شناختی خویش می پردازند. از سوی دیگر تمایلات وگرایش ها در تفکر انتقادی اشاره به تمایل و خواسته های افراد به تفکر انتقادی دارد

...

پیشینه مربوط به تفکر انتقادی

دنیل به بررسی نگرش مشارکتی دانشجویان در آموزش و پیشرفت تفکر انتقادی و نقش متغیرهای دیگر پرداخته اند. نگرش مشارکتی برگوش دادن به دیگران با فکر باز تاکید داد. نتایج نشان داد که چنانچه آزادی آموزشی در کلاس درس برای دانشجویان تضمین شود و فرصتی برای فکر کردن داده شود، در پیشرفت مهارتهای تفکر انتقادی آن ها تاثیر فراوان دارد و نقش استاد در ایجاد فضایی که دانشجویان در آن با آرامش نظرات و دیدگاه های خود را به راحتی عنوان کنند بسیار اساسی است. دانشجویان با شرکت در این کلاس های طراحی شده به میزان زیادی مهارت های تفکر انتقادی آن ها افزایش یافته است.

کوین و گری به مطالعه ی خودشناسی دانشجویان به عنوان متفکر انتقادی پرداخته اند و تاثیر نگرش ها و قدرت و توانایی نگرش و اعتقادات هنجاری را به تفکر انتقادی مورد بررسی قرار داده اند. در این پژوهش فرض بر این است که قدرت و توانایی نگرش، تاثیر نگرش ها را به اعتقادات هنجاری به صورت متعادل در می آورد و به جای آن، اعتقادات هنجاری، تاثیر تعامل میان نگرش و قدرت نگرش را به خودشناسی دانشجو به عنوان متفکر انتقادی به حالت تعدیل در می آورد. ...

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید