تحقیق وضعیت بانكهای خصوصی در ایران

تحقیق وضعیت بانكهای خصوصی در ایران تحقیق وضعیت بانكهای خصوصی در ایران

دسته : علوم اجتماعی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 54 KB

تعداد صفحات : 49

بازدیدها : 350

برچسبها : تحقیق بانکهای خصوصی

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی وضعیت بانكهای خصوصی در ایران

عنوان فصلها:

فصل اول: آشنایی با بانکداری

فصل دوم: بررسی جنبه های گوناگون خصوصی سازی

فصل سوم: آشنایی با فرآیند خصوصی سازی

فصل چهارم: نتایج خصوصی سازی و دیدگاه مردمی

فصل پنجم: علل عدم اطمینان مردم به بانکهای خصوصی

فصل ششم: معرفی بانکهای خصوصی

***************************

بخشهایی از متن تحقیق دانلود وضعیت بانکهای خصوصی ایران

مقدمه:

از انگیزه های اصلی در انجام این تحقیق بررسی این موضوع بوده که امروزه در جامعه ما آگاهی و اطمینان اکثر مردم نسبت به بانکهای خصوصی در کشور بسیار کم است و ما در ضمن تحقیق به جمع آوری اطلاعات و پرسشهای مردمی در صدد رسیدن به این موضوع بوده ایم که چرا آگاهی و اطمینان مردم پایین بوده و بانکهای خصوصی چه راهکارهایی برای افزایش این عوامل باید درنظر بگیرند تا بتوانیم آینده روشنی را برای بانکهای خصوصی در کشور ترسیم کنیم. در ضمن این تحقیق ما به بررسی خصوصی سازی در ایران پرداخته و دلائل و روشهایی را که برای تسریع خصوصی سازی در ایران مورد توجه قرار گیرد را بیان کرده ایم.

آشنایی با فرآیند خصوصی سازی در کشور یکی از موضوعات مهم در خور توجه است زیرا ما باید بدانیم که خصوصی سازی در کشور را باید از کجا شروع کنیم و چگونه موسسات دولتی را همگام با سایر موضوعات خصوصی وارد این جریان کنیم. در راستای این برنامه ها هم چنین باید به نقش بانکها در فرایند خصوصی سازی و نقاط صنعتی که در زمینه خصوصی سازی در ایران وجود دارد توجه نماییم. از تمام بررسی های فوق در نهایت به یک نتیجه گیری کلی خواهیم رسید که سطح آشنایی مردم در حال حاضر در مورد بانکهای خصوصی چگونه است و البته می توانیم از نتایج خصوصی سازی سایر کشورها استفاده نماییم و ببینیم مردم سایر کشورها چگونه با این پدیده برخورد کرده اند. البته نباید این مسئله از نظر دور بماند که برای انجام تمام موارد فوق و رسیدن به یک جمع بندی کلی اولین گام تبلیغات است. زیرا تا مردم با خصوصی سازی و بانکهای خصوصی آشنا نشوند نمی توان امیدوار به موفقیت فعالیتهای خصوصی سازی در کشورمان بود. چنانکه متاسفانه در آمار مشاهده می شود اکثر مردم حقی اطلاعی از روند خصوصی سازی ندارند و حتی قشر تحصیل کرده و دانشگاهی نیز در سطح آشنایی با نام چند بانک و یا حتی کمتر از این مقدار آشنایی دارند. تمام تلاش ما در این تحقیق بر این بوده که شما خواننده گرامی با مطالعه مطالب بتوانید تصویری از خصوصی سازی بانکها در ایران را در ذهن خود تصور کرده و آشنایی بیشتر با این مقوله بیابید.

...

راهکارهای تسریع خصوصی سازی بانکها

اشاعه فرهنگ خصوصی سازی در درون بانکهای دولتی. حذف بروکراسی و دستورالعمل طولانی که هم کارشناسان بانکها و هم مردم را با مشکل مواجه می کند و ایجاد سهولت در واگذاری سهام بانکها به بخش خصوصی از مهم ترین راهکارهای توسعه صنعت بانکداری و تسریع خصوصی در کشور است.

بانکهای ما باید با دانش روز دنیا هماهنگ شده و سیستم های خود را با استانداردهای بین المللی منطبق کنند. از سوی دیگر، بازار بین بانکی وجود ندارد. گاهی برخی از بانکها سپرده مازاد دارند و در همان حال برخی دیگر از بانکها به کمبود پول دچارند. لذا باید شرایطی برای تبادل بین بانکها بوجود آید. بانک مرکزی برای بانکهای خصوصی نرخ تنزیل مجدد ندارد و از سوی دیگر، مدیریت کلان باید ضمن سیاستگذاری و تعیین حدود وظایف، حمایت هم نمایند که در حال حاضر چنین حمایتی از بانکهای خصوصی وجود ندارد.

اگر بخواهیم به آن مرحله از رشد که مد نظر بخش واقعی اقتصاد است برسیم باید بازارهای مالی خود را توسعه دهیم زیرا تنها از این طریق است که سایر بازارها نیز توسعه خواهند یافت اخیراً قدمهای بسیار مؤثری در هر دو بازار پول و سرمایه برداشته شده و سرعت افزایش تعداد نهادهاید پولی روز بروز بیشتر می شود تا به شرایط رقابتی نزدیکتر شویم در مورد بازار سرمایه باید تعداد بانکها و شرکتها سرمایه گذاری افزایش یابد و ابزارهای جدید نظیر انتشار اوراق مشارکت بخش خصوصی اجازه حضور یابند در ضمن نباید فراموش شود که در تمامی موارد دولت باید نقش کنترلی، نظارتی و برنامه ریزی داشته باشد نه بعنوان یک بنگاه دار عمل نماید. به منظور توسعه سخت افزاری نظام بانکداری، لازم است زیرساختهای لازم به خصوص از نظر مخابرات و ارتباطات راه دور فراهم شود. از بعد نرم افزاری، باید قوانین و مقررات لازم برای تسریع در واگذاری فعالیتهای اقتصادی با درنظرگرفتن محدودیتهای فعلی تهیه و تصویب گردد به موازات، بانکهای دولتی با درنظرگرفتن اولویت در واگذاری به تدریج به بانکهای تجاری و کوچکتر تبدیل شوند. البته نباتید فراموش شود که اقدامات شتابزده، آثار منفی بسیاری بر فعالیت نظام بانکی خواهد گذاشت.

نقش بانکها در فرایند خصوصی سازی

خصوصی سازی به مثابه یکی از اجزای مهم برنامه تعدیل ساختاری، زمانی می تواند با موفقیت انجام شود که به طور همزمان، اجزای دیگر اصلاحات بازار مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر ایجاد محیطی امن و قابل اعتماد برای فعالیتهای اقتصادی، می باید وضع قوانین و مکانیزمهای اجرائی، اصلاح قیمتها (بخصوص نرخ ارز) و اصلاح تجارت خارجی را در دستور کار قرار داد. به علاوه برای حمایت از بخش خصوصی و توسعه فعالیتهای آن باید بازارها و نهادهای مالی قوی و کارآ ایجاد نمود. بازارهای مالی، نقش حساس و قابل اعتنائی را در فرآیند خصوصی سازی ایفا می نماید؛یعنی برنامه های خصوصی سازی باید با توسعه ظرفیت بازارهای مالی همراه باشد.

در بسیاری از کشورها (برای مثال کشورهائی از قبیل: لهستان، مجارستان و شیلی) مشاهده شده است که خصوصی سازی شرکتهای دولتی بزرگ از طریق بازار کوچک و غیر توسعه یافته، منجر به مشکلات عدیده ای گردیده و در نتیجه، کار خصوصی سازی را کند نموده است.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید