پایان نامه بررسی اطفال مبتلا به هوچكین در بیمارستان شهدای تجریش

پایان نامه بررسی اطفال مبتلا به هوچكین در بیمارستان شهدای تجریش پایان نامه بررسی اطفال مبتلا به هوچكین در بیمارستان شهدای تجریش

دسته : -علوم پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 281 KB

تعداد صفحات : 31

بازدیدها : 253

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 4500 تومان

خرید این فایل

پایان نامه بررسی اطفال مبتلا به هوچكین در بیمارستان شهدای تجریش در31 صفحه ورد قابل ویرایش

پایان نامه بررسی اطفال مبتلا به هوچكین در بیمارستان شهدای تجریش در 31 صفحه ورد قابل ویرایش 

خلاصه:

بیماری هوچكین یك نوع بدخیمی مربوط به سیستم لنفورتیكولر است كه در گروه لنفوم جای دارد. در دوران كودكی بعد از لوسمی و تومورهای مغزی ، لنفوم ها مقام سوم را دارا هستند.

میزان شیوع لنفوم ها معادل 13% كل بدخیمی ها می باشد، در افراد زیر 15 سال 43% از كل لنفوم ها را هوچكین تشكیل می‎دهد. این بیماری قبل از سن 5 سالگی نادر است.

تحقیق حاضر پیرامون بررسی اطفال مبتلا به بیماری هوچكین طی 10 سال گذشته (از سال 1373 تا 1382) در بیمارستان شهدای تجریش می‎باشد.

از نتایج قابل ذكر این تحقیق می‎توان به این مطالب اشاره كرد:

-         از میان 53 كودك مبتلا به هوچكین بررسی شده در بخش اطفال بیمارستان شهدای تجریش

-         34 نفر مذكر و 19 نفر مونث بودند كه نسبت بروز در افراد مذكر به مونث بدست آمد.

-         علامت شایع در این بررسی لنفودنوپاتی بود (4/75%) ، به خصوص لنفودنوپاتی گردنی.

-         میانگین سن شروع بیماری 5/10-5/7 سالگی بود.

-    شایعترین فرم هوچكین در این بررسی Mixed cellularity بود و كمترین فرم هوچكین lymphocyte predominant بود.

-         در زمان تشخیص 5/58% در stage IV بودند و 5/24% در stage III بودند.

-    از 53 بیمار 4/58% در فاز بهبودی كامل هستند و 34% در آخرین مراجعه در فاز بهبودی بوده اند اما مراجعه بعدی نداشتند (در كل 4/92% در فاز بهبودی كاملند).

 

 

 

Abstract:

The hodgkin's disease is a Malignancy about the lymphoreticular system that is on category of lymphomes.

In child after leukemia and Brain tumors, lymphomas are in theired grade.

Prevalence rate of lymphome are equality 13% from alls malignancys. In persones under 15 age , 43% of all lymphoms allocates hodgkin's disease.

This disease in personses under 5 age is rate.

This study is about assesement pediatrics with hodgkin's disease in ten years ago. (from 1373 to 1382) in shohadaey Tajrish hospital.

Results:

-         of 53 child with this disease that are assesed in pediatric unit in shohadaey Tajrish hospital, 34 child are male and 19 of them are famle, that child incidence ratio of male to famle is.

-         Common symptoms are this study is lymphadenopathy (75.4%) , specially neck lymphadeno pathy.

-         Averege age of start the disease in this study is 7.5- 10.5 yr.

-         Common form of hodgkin in this study is mixed cellularity and the rare form of its lymphocyte predominant.

-         In diagnosis time of disease, 58.5% of child were in stage IV  and 24.5% in stage III disease.

-         From 53 case, 58.4% are in complete remision phasis and 34% in last follow up were in remision phasis and the hadn't follow up affter last follow up (All of the cases 92.4% were in complete phasis).

 

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                  صفحه

مقدمه..................................................................................................................... 1

تاریخچه و تعریف.................................................................................................. 2

اپیدمیولوژی........................................................................................................... 3

بیولوژی................................................................................................................. 4

پاتولوژی................................................................................................................ 5

علائم بالینی............................................................................................................ 6

مقاطع آزمایشگاهی................................................................................................ 7

تشخیصهای افتراقی............................................................................................... 7

بررسی های تشخیصی.......................................................................................... 8

مرحله بندی........................................................................................................... 9

درمان بیماری هوچكین......................................................................................... 10

عود بیماری........................................................................................................... 13

عوارض درمان...................................................................................................... 13

اهداف تحقیق.......................................................................................................... 16

مقیاس سنجش تحقیق............................................................................................ 17

روش تحقیق و اجرا .............................................................................................. 18

نمودار.................................................................................................................... 19

مقالات.................................................................................................................... 26

نتیجه و بحث.......................................................................................................... 29

منابع...................................................................................................................... 31        

 

 

 

تقدیم به :

             پدر و مادر عزیزم

                      كه بدون همراهی آنها هرگز پیمودن راه میسر نبود.

 

 

مقدمه:

بیماری هوچكین یك نوع بدخیمی مربوط به سیستم لنفورتیكولر است كه در گروه لنفوم ها جای دارند. در دوران كودكی بعد از لوسمی و تومورهای مغزی، لنفومها (اعم از هوچكین و غیرهوچكین) مقام سوم را دارا می باشند. میزان شیوع لنفوها معادل 13% كل بدخیمی ها می‎باشد و در افراد زیر 15 سال 43%  از كل لنفوم ها را بیماری هوچكین تشكیل می‎دهد.

میزان بروز این بیماری در نقاط مختلف جهان متفاوت است و آمار آن بین یك تا 10 مورد در هر 100000 نفر متغیر است.

با توجه به شیوع نسبی بیماری هوچكین در میان خردسالان و بزرگسالان و تحولاتی كه طی سالهای اخیر در درمان این بیماری پیدا شده است، بر آن شدیم كه كلیه اطفال مبتلا به بیماری هوچكین (زیر 14 سال) را كه از سال 1373 تا 1382 به بیمارستان شهداء تجریش مراجعه كرده اند را طی یك مطالعه گذشته نگر مورد بررسی قرار دهیم، كه نتایج زیر حاصل شد:

از سال 1373 تا سال 1382 (طی یك دوره 10 ساله) 53 كودك مبتلا به هوچكین به این مركز مراجعه كرده اند كه در بخش اطفال تحت نظر و درمان قرار گرفته اند.

شایعترین علامت لنفودنوپاتی بدون درد (4/75%) بود كه بیشتر در نواحی گردن بوده است. نسبت بروز بیماری مذكر به مونث  بود، میانگین سن شروع بیماری 5/10-5/7 سالگی بود. در زمان تشخیص 5/58% در stage IV بودند و 5/24% در stage III بودند.

 

تعریف و تاریخچه:

بیماری هوچكین یك بدخیمی منحصر به فرد است كه امروزه جزء نئوپلاسم های قابل علاج می‎باشد. اگر چه این بیماری می‎تواند سبب درگیری كل سیستم لنفاوی شود ولی غالباً بیماری در ابتدا به صورت محدود تظاهر می‎كند.

این بیماری برای اولین بار به صورت یك بیماری خاص توسط توماس هوچكین در سال 1832 شرح داده شد و متعاقب آن یافته های بالینی و پاتولوژیك بیماری در سال 1902 توسط Reed و  sternberg شرح داده شد. اگرچه این بیماری اولین نوع لنفومی است كه شرح داده شده ولی هنوز سلول منشاء آن مورد بحث است. همزمان با پیشرفت بیماری، بزرگ شدن غدد لنفاوی، تب، عرق شبانه و كاهش وزن توام با اختلال عملكرد سیستم ایمنی سلولی ظاهر می‎شوند. قبل از اینكه درمان اختصاصی این بیماری در دسترس باشد، 90% بیماران در عرض 5 سال بعد از تشخیص فوت می‎شدند. در سال 1950، peters عنوان كرد كه گروهی از این بیماران با كمك پرتودرمانی تنها، قابل درمان هستند. از آن به بعد با كمك پیشرفتهای درمانی، سیر بیماری كاملاً معكوس شده و طول عمر بیماران ازدیاد یافت. در حال حاضر با كمك درمان مدرن و امروزی حدود 90% كودكان قابل درمان هستند.

در دهه 1990 میلادی روش درمان تركیبی تجویز شده با دوزهای كمتر (رژیم چند عامله) و اشعه با دوز كمتر و حجم درمانی كمتر به كار گرفته شد. اخیراً از شیمی درمانی با دوز بالا، برای مراحل پیشرفته بیماری و یا بیماران با ریسك بالا استفاده می‎شود.

 

 

مقالات:

1- میزان بروز تومورهای اولیه قفسه سینه در اطفال 3% است كه 85% آن بدخیم است و علائم تومور قفسه سینه به اندازه تومور و موقعیت مكانی و سرعت پیشرفت آن دارد.

2-   جهت بررسی توده باقی مانده در مدیاستن در فرد مبتلا به هوچكین، توموگرافی با پرتوالكترون با بار مثبت (PET) و F-18 فلورو دی اكسی گلوكز استفاده می‎شود. PET یك توده مدیاستن كمتر از 2 سانتی متر را نیز نشان می‎دهد. (استثنا ممكن است PET فرد منفی باشد ولی عود بیماری وجود داشته باشد).

3- در این مطالعه ارتباط بین مادر سیگاری و خطر لوسمی و لنفومهای دوران بچگی بررسی شد. سیگاری بودن مادر بیشتر با خطر بروز AML در فرزند او همراه بود و كمترین خطر برای ALL بود و احتمال همراهی سیگاری بودن مادر و NHL در فرزند او نسبتاً كم بود.

4- در این مطالعه وضعیت باروری مردان مبتلا به هوچكین كه تحت درمان با COPP/ABV بوده اند مورد بررسی قرار گرفته است. كمترین دوز سیكلوفسفامید در درمان رایج COPP/ABV منجر به ناباروری اكثر مردان جوان مبتلا به هوچكین است.

5- در این بررسی رابطه استفاده از رنگ مو و خطر ابتلا به HD و NHL و MM و ساركومهای بافت نرم (STS) مطالعه شد كه نشان دهنده این مطلب است كه همراهی غیر قابل ارزیابی بین هر بار استفاده از رنگ مو و خطر ابتلا به HD و NHL و MM و STS وجود دارد.

6- در این مطالعه EBV-enco- RNA بوسیله insitu hybridization در 300 مورد از لنفومهای بدخیم بوسیله بیوپسی از گره های لنفاوی، تشخیص داده شد.

در 100 مورد هایپرپلازی واكنشی در گره لنفاوی وجود داشت. لنفوم هوچكین كلاسیك (CHL) و لنفوم غیرهوچكین (NHL-T) و لنفوم بوركیت و لنفوم B-cell های بزرگ، بیشترین همراهی را با EBV دارند.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید