پایان نامه مقایسه حمایت اجتماعی در کودکان تک فرزندی و چند فرزندی

پایان نامه مقایسه حمایت اجتماعی در کودکان تک فرزندی و چند فرزندی پایان نامه مقایسه حمایت اجتماعی در کودکان تک فرزندی و چند فرزندی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 154 KB

تعداد صفحات : 83

بازدیدها : 589

برچسبها : تک فرزند چند فرزندی

مبلغ : 12000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه کارشناسی روانشناسی عمومی مقایسه حمایت اجتماعی در کودکان تک فرزندی و چند فرزندی

پایان نامه جهت دریافت کارشناسی روانشناسی عمومی مقایسه حمایت اجتماعی در کودکان تک فرزندی و چند فرزندی

در حالی که والدین تک فرزند همواره احساس گناه می کنند چون بر این باورند که تنها فرزند آنها در طول زندگی خود احساس تنهایی خواهد کرد و به اصطلاح لوس خواهد شد. درباره تک فرزندی دو باور وجود دارد. باور نخست اینکه چند فرزندی بسیار دشوارتر از تک فرزندی است. حال آنکه تک فرزندی مشکل تر است چون والدین فقط یک فرصت تکرار نشدنی برای تربیت فرزند خود دارند و باور دوم اینکه تک فرزندی بسیار ساده تر از چند فرزندی است. به دلیل کمتر بودن هزینه ها، نبود اختلاف بین خواهر و برادرها و... حال آن که تک فرزندی مشکلات روانی خاص خود را پدید می آورد. به هر حال تک فرزندی شمشیری دو لبه است که نقاط ضعف و قوت گوناگون دارد. زندگی ماشینی باعث شده تا زوج ها به داشتن تنها یک فرزند در زندگی خود بسنده کنند.این مورد مزایا و معایبی برای والدین بچه دارد مزایای آن هزینه کمتر برای خانواده، کنترل راحت تر تک فرزند، صمیمیت عمیق والدین با تک فرزند، آرامش خانه (فرزند دیگری نیست تا با ناسازگاری آنان آرامش خانه از بین برود)، احساس امنیت و اعتماد به نفس بیشتر با تک فرزند به جهت رسیدگی بیشتر به او. و معایب آن وابستگی شدید والدین به تک فرزند (این وابستگی سبب اضطراب تک فرزند می شود وهمیشه نگران است که اگر صدمه ای به او برسد، والدین دچار لطمه روحی شدید خواهند شد)، حساسیت فراون والدین درباره رفتار و گفتار تک فرزند که او را به رفتار و گفتاری نامطلوب می کشد و لوس می شود، مراقبت بیش از حد والدین که استقلال تک فرزند را به خطر می اندازد، وابستگی شدید تک فرزند به والدین که مانع دوست یابی او در ارتباط با همسالان می شود، تأثیر منفی بر رشد تک فرزند به جهت نبودن رقابت بازی یا درگیری با برادر یا خواهر، تسلیم پذیری والدین و عدم مخالفت با تک فرزند که سبب شکنندگی و آسیب پذیری در آینده می شود و نمی تواند ناامیدی ها و فشارهای روحی را تحمل کند، برخورد بزرگانه با کودک (این کار سبب می شود جلوی بچگی کردن او گرفته شود)، ارتباط کمتر با همسالان، به جهت نبودن برادر و خواهری در منزل از ایجاد ارتباط با همسالان خجالت می کشد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه پذیرش و طرد کودکان تک فرزندی و چند فرزندی در بین همسالان است.

برای داشتن مهارت های ارتباطی و اجتماعی خوب، حتما لازم نیست که کودکان خواهر و برادر داشته باشند، بلکه کافی است با همسالان خود در ارتباط باشند و زمان کافی برای یادگیری این مهارت ها به آن ها داده شودبرای بسیاری از والدین، خصوصا در زندگی امروز با مشکلات، گرفتاری ها و نیازهای متفاوتی که دارد، اهمیت داشتن خواهر و برادر در زندگی فرزندشان به صورت یک علامت سوال در آمده است. بسیاری از والدین جوان نگرانند که در صورتی که فرزندشان تک فرزند باقی بماند و هیچ خواهر و یا برادری نداشته باشد، از چیزی در زندگی محروم شده باشد. یکی از این نگرانی ها به مهارت های اجتماعی برمی گردد.در حقیقت وقتی در سال 2004/ 1383 مطالعه ای بر روی کودکان حدود 5 ساله انجام شد و اعلام شد کودکانی که خواهر یا برادر ندارند، در مقایسه با کودکان هم سن و سال خود که تک فرزند نیستند، مهارت های ارتباطی و اجتماعی ضعیف تری دارند، این نگرانی بالا گرفت.اما گزارشی که نیوساینتیست منتشر کرده، به مطالعه جدیدی اشاره دارد که نشان داده این تفاوت با بزرگ تر شدن کودکان برطرف می شود. یعنی وقتی کودکان در سنین بالاتر با هم مقایسه شدند، دیگر از نظر مهارت های اجتماعی تفاوتی بین تک فرزندها و کودکانی که خواهر و برادر داشتند دیده نشد. در حقیقت محققین این پدیده را چنین توجیح می کنند که آموختن مهارت های اجتماعی مانند مسیری است که داشتن خواهر و برادر تنها حرکت در این مسیر را سریع تر می سازد.البته برای ادامه مسیر، ارتباط با همسالان برای کودکان بسیار ضروری است تا بتوانند مهارت های اجتماعی لازم را بیاموزند.

هدف از پایان نامه حاضر مقایسه حمایت اجتماعی در کودکان تک فرزند و چند فرزند می باشد جامعه آماری این پژوهش کلیه کودکان تک فرزندی و چند فرزندی که در کانون خانواده و در اردبیل زندگی می کنند و نمونه شامل 40 نفر از این کودکان که با روش نمونه گیری به صورت در دسترس انتخاب شدند . ابزار این پژوهش مقیاس حمایت اجتماعی بود برای تحلیل داده ها از روش های موجود آمار استنباطی استفاده شده است .نتایج نشان داد حمایت اجتماعی در کودکان چند فرزندی بالاتر از کودکان تک فرزند است.

شخصیت شناسی براساس چندمین فرزند بودن

تک فرزندان

نقاط مثبت: این افراد همان ها هستند که دنیا را متحول می کنند. افرادی تکلیف گرا، مرتب و منظم، با وجدان و وظیفه شناس، و بسیار قابل اطمینان می باشند. آنها عاشق واقعیت، افکار و اندیشه ها، و جزئیات هستند. و از قبول مسئولیت های مختلف واهمه ای ندارند.

نقاط منفی: یکی از خصیصه های منفی این افراد سرسختی و خشونت شدید آنهاست. کمی کینه ای و پرتوقع هستند و معمولاً از قبول اشتباهاتشان سر باز میزنند. به هیچ وجه انتقادپذیر نیستند. در برابر دیگران افرادی بسیار حساس و نفوذ پذیرند که احساساتشان خیلی زود جریحه دار می شود.

فرزندان اول خانواده

نقاط مثبت: آنها ذاتاً فرمانده به دنیا آمده اند. احتمالا رئیس جمهورها، فضانوردان و مدیرعاملین همه فرزندان اول خانواده هستند. فکر می کنند که همیشه حق و اولویت در هر کاری با آنهاست. فرزندان اول به دو دسته تقسیم می شوند: پرورش دهندگان افراد مطیع یا متحول کنندگانی سلطه جو. هر دو یکسان هستند فقط از متدهای مختلفی استفاده می کنند. معمولاً فرزندان اول خانواده، افرادی ایرادگیر، مشکل پسند، و دقیق هستند و عاشق توجه به جزئیات مسائلند. افرادی وقت شناس، منظم، و با کفایتند که دوست دارند همه چیز به بهترین نحو انجام شود. از مسائل غافلگیر کننده نیز به هیچ وجه خوششان نمی آید.

نقاط منفی: معمولا این افراد کمی بداخلاق، ترشرو بی احساس به نظر می آیند. گه گاه به خاطر زورگویی و فشاری که بر سایرین می آورند، تهدید کننده و رعب آور هستند. چون فکر می کنند که همیشه حق با آنهاست و فقط خودشان همه چیز را می دانند، به دیگران اطمینان کمی دارند. ریاست مآب، ایرادگیر و نسبت به اشتباهات حساس و نکته سنج هستند. ...

فصل اول : کلیات پژوهش

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

اهداف پژوهش

هدف کلی

فرضیه ها

تعاریف عملیاتی و مفهومی متغیر ها

حمایت جتماعی

فصل دوم: ادبیات پژوهش

شخصیت شناسی براساس (چندمین فرزند بودن)

تک فرزندان

فرزندان اول خانواده

فرزندان وسط خانواده

فرزندان آخر خانواده

شخصیت فرزندان و شیوه های تربیت آنان

فاصله سنی مناسب بین والدین و فرزندان

خطرات بارداری در سنین بالا

فواید تک فرزندی

کودکان متفاوت هستند

الگوی رفتاری والدین برای تک فرزندها

کودکان تک فرزند مستقل تر هستند

برای فرزند دوم برنامه ریزی کنید

عدالت را رعایت کنید

ترتیب تولد فرندان

تک فرزندان

فرزندان اول خانواده

فرزندان وسط خانواده

فرزندان آخر خانواده

معایب یکی بودن

ویژگی های تک فرزندان

جلوگیری از انزوای تک فرزندان

چند فرزندی بهتر است یا تک فرزندی

مشکلات تربیتی تک فرزندها

معایب تک فرزندی

راه حل مشکلات تک فرزندها

جلوگیری از مشکلات تک فرزندی

آیا تک فرزندی کار درستی است؟

انواع حمایت اجتماعی

حق ما و ارزش های اخلاقی

فصل سوم: روش شناسی پژوهش

روش تحقیق

جامعه آماری

نمونه و روش پژوهش

ابزار پژوهش

مقیاس حمایت اجتماعی

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده ها

بخش اول: آمار توصیفی

آمار استنباطی

فصل پنجم بحث و نتیجه گیری

نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع و ضمایم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید