پایان نامه مقایسه میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار

پایان نامه مقایسه میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار پایان نامه مقایسه میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 69 KB

تعداد صفحات : 74

بازدیدها : 402

برچسبها : پایان نامه اشتغال زنان رضایت زناشویی

مبلغ : 5500 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه علوم تربیتی عنوان تحقیق بررسی مقایسه ای میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار شهرستان سرعین در سال 92

پایان نامه جهت دریافت مدرک رشته علوم تربیتی عنوان بررسی مقایسه ای میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار شهرستان سرعین در سال 92

چکیده

هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی تاثیر میزان رضایت زناشویی بین زنان شاغل و خانه دار شهرستان سرعین در سال 1392 بود. جامعه آماری زنان شاغل و خانه دار شهرستان سرعین بود و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای 80 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد که 40 نفر زنان شاغل و 40 نفر زنان خانه دار بود و در این پژوهش از پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ استفاده می شود و پژوهش حاضر از نوع همبستگی است و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری (SPSS) و برای آزمون فرضیه ها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شود.

بیان مسئله

تاثیر که کار کردن زن و درآمد وی در ابعاد مختلف زندگی دارد بر کسی پوشیده نیست. خصوصا اثری که این درآمد بر رفاه خانواده و رضایت زناشویی می گذارد. امروزه رفاه خانواده در جوامع بسیار مهم است و اعضای آن خصوصاً زن و شوهر تلاش خود را انجام می دهد تا از هر جهت به آرامش و خوشبختی و رضایت برسند.

اشتغال زنان در فعالیتهای اقتصادی خارج از چارچوب خانوار که طی چند دهه ی گذشته تدریجا اهمیت یافته مسایلی را مطرح کرده است که به دلیل اهمیت موضوع، پژوهش های متعددی صورت گرفته است و از آنجا که این امر خصوصا در ایران با شتابزدگی برخی از گروهها مطرح گردید. در عین حال شرایط اجتماعی-فرهنگی جامعه ایران در خیلی از موارد پویایی مناسب با آن را نداشته است.

اشتغال زنان از سویی با مسائل حاد در برخی از موارد مواجه گردیده و از سوی دیگر اختلاف عقیده در میان توده های مختلف مردم را موجب شد.

از جمله این عوامل رضایت و عدم رضایت زناشویی است. اگر بخواهیم رضایت زناشویی را در خانواده ایجاد کنیم یا به دنبال عواملی باشیم که موجب ایجاد رضایتمندی می شود و خانواده ها را به سوی آن ترغیب کنیم یکی از این عوامل اشتغال زنان است.

مشارکت روز افزون زنان در بیرون از خانه باعث تقویت حس اعتماد به نفس و استقلال و افزایش قدرت تصمیم گیری و برخورد مناسب با حوادث زندگی و اثر مطلوب بر روابط خانوادگی بر جای گذارده است.

مطالعات زیادی نشان داده که یکی از مهمترین عوامل موثر بر رضایت زناشویی مساله اقتصاد و درآمد است. چنان چه این درآمد از طرف هر دو زوج باشد باعث سهولت زندگی می شود ولی در کنار این سهولت در پاره ای موارد باعث بروز مسائل و مشکلاتی هم می شود که در این جا به آن پرداخته می شود.

عوامل مؤثر در رضایت زناشویی

جذابیتهای جسمی، عواطف منفی بافی، سن ازدواج، فرزندان از جنبه اقتصادی، داشتن علایق و هدفهای یکسان و فعالیت جنبی همه و همه عواملی اند که می توانند بر رضایت زناشویی تأثیرگذار باشند.

وینچ و دیگران هشت معیار موفقیت زناشویی را در سه دهه گذشته بکار رفته مشخص کرده اند این معیارها عبارتند از: ثبات، انتظارات اجتماعی، مصاحبت، شادی، رضایت، سازگاری، یکپارچگی.

البته عوامل زیادی می توانند در رضایت زناشویی مؤثر باشند و هر کسی با توجه به نگرش خاص خود و نتایج پژوهش هایش، عواملی را برای رضایت زناشویی بیان می کند. عده ای بلوغ فکری و عاطفی زوجین، داشتن تحصیلات و طبقه مشابه و یا داشتن علاقه و طرز تفکر مشترک را از جمله عوامل تأثیر بر رضایت زناشویی می دانند و برخی دیگر نیز عوامل دیگری را ذکر می کنند...

اشتغال زنان

طبق آمارهای موجود زنان نصف جمعیت جهان را تشکیل داده و با احتساب فعالیت های اقتصادی بی فرد در خانه قریب به 55% کل کار جهان را تشکیل می دهند با این حال آمار رسمی، رقمی بسیار پایین تر برای زنان فعال به لحاظ اقتصادی بر آمد و رد می کند.

به عنوان مثال بنابر آمار رسمی در هندوستان 29% زنان فعال می باشند، ولی زمانی که سازمان بین المللی کار تعریفنیروی فعال به لحاظ اقتصادیرا مطرح می کرد. آمار زنان فعال جهان تا 80% بالا رفت، با این همه هنوز زنان در سراسر جهان بیشتر کار می کنند و کمتر ضرر می گیرند و این در حالی است که بنابر یافته های آماری سال 1990 در حدود 854 میلیون زن به لحاظ اقتصادی فعالیت می کنند و 22% کل نیروی کار جهان را تشکیل می دهند و تقریباً 3 درصد تمام زنان بالای 15 سال به بالا نیروی کار محسوب می شود...

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول کلیات تحقیق

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت و اهمیت تحقیق

هدف کلی

اهداف جزئی

مفاهیم و اصطلاحات

رضایت زناشویی

اشتغال یا شاغل

خانه دار

فصل دوم : پیشینه پژوهش

مقدمه

رضایت زناشویی

عوامل مؤثر در رضایت زناشویی

برقراری روابط اجتماعی

روابط جنسی

مسائل اقتصادی اجتماعی

ارتباط با اقوام و اطرافیان

مسائل ارزشی عقیدتی و مذهبی

مزاج و شخصیت

مفهوم و هدف ازدواج

دلایل تمایل به ازدواج

خصوصیات زوجین رضامند

اشتغال زنان

اثرات اشتغال زن بر فرزندان

تأثیر اشتغال زن بر نقش پدر خانواده

تاریخچه اشتغال زنان در ایران

زنان شاغل

شغل مادری

مقایسه ای بین مشکلات زندگی زنان شاغل و خانه دار

مروری بر مطالعات انجام شده

تحقیقات انجام شده

فصل سوم : روش پژوهش

روش تحقیق

جامعه آماری

روش نمونه گیری

حجم نمونه

ابزار تحقیق

روایی و اعتبار پرسشنامه

روش نمره گذاری پرسشنامه

روش تجزیه و تحلیل داده ها

منابع و ضمایم

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید